Ads 468x60px

Visitors

Basketball News

utorak, 2. travnja 2013.

Veliki okršaj na Allianz Areni, Katalonci u pohodu na Pariz

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, večeras će imati priliku uživati u dva velika dvoboja četvrtine finala najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi, u kojima će snage odmjeriti Bayern i Juventus, te PSG i Barcelona.


Nakon što su Bavarci zbog dosta lošije predstave na svom terenu u uzvratnom meču s Arsenalom do posljednjeg sudijskog zvižduka morali strahovati za prolaz u četvrtinu finala, ekipi Juppa Heynckesa na noge dolazi veliki Juventus. Stara dama se u prethodnoj rundi takmičenja doslovno poigrala sa Celticom, prošavši dalje sa ukupnim rezultatom od 5:0.
 
Sada će, u svojevrsnom finalu prije finala, ova dva velikana odlučiti ko će od njih zaigrati u velikom polufinalu. Jedno je sigurno, bilo koja od ove dvije momčadi, koja kroz dvomeč ostvari plasman u narednu rundu, biće jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.
 
U drugom duelu će preporođeni Paris Saint-Germain na svom Parku prinčeva dočekati veliku Barcelonu. Klub imućnih arapskih vlasnika je doveo ogroman broj fudbalskih velikana i sastavio ih u momčadi koju čvrstom rukom vodi Italijan Carlo Ancelotti. Prinčevi su, može se reći, s dosta muke prethodno iz utrke eliminisali Valenciju ukupnim rezultatom 3:2, te sada ispred sebe Ibrahimović i društvo imaju, možda i najtežeg mogućeg protivnika.
 
S druge strane Barcelona je u epskom povratku protiv Milana ispisala nove stranice historije Lige prvaka, slavivši sa čudesnih 4:2, nakon što su prvi meč na San Siru izgubili sa 2:0. Tim, vjerovatno i ključnim, trijumfom nad Rossonerima, Katalonci su pokazali da nije ni blizu njihov krah, kako je možda izgledalo, te da imaju snage i motiva više nego ikada.
 
Oba večerašnja duela, koja se igraju u Minhenu i Parizu, igrat će se u istom terminu s početkom u 20 sati i 45. minuta.


0 komentari:

Objavi komentar